Kuivanud puud saetakse maha

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale ­silmailu ­pakub allee bussioota­jaile varju ja toimib müratõkkena sealsete korter­elamute ­elanikele.
Peale ­silmailu ­pakub allee bussioota­jaile varju ja toimib müratõkkena sealsete korter­elamute ­elanikele. Foto: Urmas Luik

Pärnus Tallinna maanteel Kesk­linna sillast Jannseni ristmikuni kasvav tänavaäärne pärnaallee kuivab. Raagus puud eemaldatakse linnapildist.

Esialgu on tagasipöördumatult kuivanud ega kanna võras enam lehti kaks puud Tallinna maantee Rääma-poolsel küljel. Ülejäänud allee 20 pärnast on kuivamistunnustega veel neli puud. Peale nende võib kuuel ­alleepuul märgata võras lehtede osalist varajast koltumist.

Samal ajal ei ole linnavalitsuse heakorrateenistusel veel täit selgust kuivamispõhjustest.

“Praegu võib eeldada, et kaks puud on kuivanud mitme teguri koosmõjul nagu tihenenud pinnas, tänavune ebatavaliselt kuum suvi ja veenappus ning ebasobiv kasvukoht,” pakuti rae heakorrateenistuses puude haigestumise põhjusi. Peale tänavaläheduse peatuvad tänaval pärnaalleede all linnaliinibussid, suurendades pinnase vibratsiooni ja heitgaaside rohkust õhus, mis puude kasvu ei soodusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles