Alar Palk: Homme saavad kõik soovijad püssi lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Palk, laskesporditreener.
Alar Palk, laskesporditreener. Foto: PP

Eesti laskurliit korraldab homme 13 tiirus üle-eestilise laskespordipäeva tähistamaks spordiala 80. aastapäeva. Mida te pärnumaalastele sel päeval pakute?

Ootame kõiki huvilisi Kaitseliidu Pärnumaa maleva lasketiiru Raba 1a, kus saab instruktori juhendamisel lasta nii õhu- kui sportpüssist. Laskepäeva eesmärk on populariseerida ja tutvustada Eestile palju kuulsust toonud spordiala ning tõsta inimeste teadlikkust laskmisest ja riigikaitsest.

Kas homme võib lasketiirus ka näha, kuidas meie paremad sportlased märklehte tabavad?

Homme mitte, kuid juba täna on huvilised oodatud vaatama traditsioonilist Pootsmani karikavõistlust.

Miks pootsman, kas sellel võistlusel osalevad meremehed?

Selle võistlusega mälestame kauaaegset treenerit ja laskespordi entusiasti Enno Laurimaad, kes korraldas igal aastal oktoobri viimasel nädalavahetusel Tihemetsas laskevõistluse. Et õpilased kutsusid treenerit Pootsmaniks, pandigi mälestusvõistlusele selline nimi.

Kas tänasel võistlusel astuvad üles kõik meie paremad laskurid?

Kohal on kõik praegu usinalt harjutavad noored, auväärsed veteranid ja eriti on oodatud endise Tihemetsa tehnikumi laskeringi liikmed. Sellel võistlusel saavad eakamad kaitseliitlased ja sõsarorganisatsioonide liikmed klassinorme täita.

Spordiklubi Tervis parematest sportlastest tulevad kindlasti kohale Tallinna ülikoolis inglise filoloogiat õppiv Karina Kotkas ja Tartu ülikoolis bioloogiat tudeeriv Merle Palk.

Kuidas on meie neidudel sel aastal võistlustel läinud?

Merle ei ole ajanappusel väga palju harjutada ja võistelda saanud, kuid Karina oli väga heas vormis. Eelmisel aastal Eesti naiskonnaga maailmameistrivõistlustel neljandaks tulnud neiu võitis tänavu Eesti karikasarja nii standard- kui lamades laskmises. Et MM korraldatakse üle aasta, jääme põnevusega järgmist hooaega ootama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles