Täna kuulutatakse Pärnus välja koolirahu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02:KOOLIRAHU:TARTU, EESTI, 01AUG17 Tarkusen
TRT02:KOOLIRAHU:TARTU, EESTI, 01AUG17 Tarkusen Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna kell 15 kuulutatakse Pärnus Rüütli platsil välja algava õppeaasta koolirahu. Lepingu allkirjastavad Pärnu linnapea, haridus- ja teadusminister, MTÜ Lastekaitse Liit, Eesti õpilasesinduste liit ja MTÜ Tore.

Koolirahu väljakuulutamine ühendab õpilased, õpetajad, koolijuhid ja lapsevanemad tegutsema parema koolikeskkonna nimel, soosides haridusasutuse algatust koolikeskkonna probleemide lahendamisel. Koolirahu eesmärk on meenutada igal aastal teekonda õppijasõbraliku ja turvalise koolikeskkonna poole.

“Suurepärane, et tänavune kooliaasta algab koolirahu väljakuulutamisega just Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus, kus tänavu alustab õpinguid ligikaudu 7000 õpilast,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Ta kutsub üles kooliperesid lepinguga liituma, unustama vaenu ja vastandumise ning pingutama turvalise ja sõbraliku koolikeskkonna nimel. “Soovin kõigile õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele kaunist ja turvalist kooliaasta algust ning edukat kooliaastat!”

Lastekaitse liidu presidendi Ene Tombergi sõnutsi on koolirahu suurepärane viis tähistada iga kooliaasta alguses ühiskonnaülest eesmärki, märgata ja toetada alati ja igaüht, kes seda vajab. “Sallivus, hoolivus, austus ja julgus on väärtused, mida peale koolikeskkonna peaks hoidma esil igas muus valdkonnas ja aasta igal päeval. Oleme loonud koolirahu lepinguga liitumise võimaluse elektrooniliselt igaühele, ka neile, kes koolis ei õpi ega tööta,” lausus Tomberg.

Koolirahu tseremooniale järgneval kontserdil astuvad üles Pärnu bändid. Esinevad souli ja funk-muusika lipulaev Steps To Synapse ja tormilist rokkmuusikat viljelev uus ansambel Echolove.

Koolid ja klassid saavad sõlmida koolirahu lepingu oma õppeasutuseski, laadides selle alla veebilehelt Koolirahu.lastekaitseliit.ee. Tänavu on koolirahu lepinguga liitumine võimalik kodulehel elektrooniliselt nii õpilase, õpetaja, koolijuhi kui lapsevanema rollis.

Koolirahu on Eestis välja kuulutatud 1999. aastast, 2008. aastast toimub see MTÜ Lastekaitse Liit eestvedamisel. Pärnu oli koolirahu linn 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles