Tori vald sai 700 000eurose rahasüsti

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga tehnopark sai toetust, millega luuakse valmisolek kasutada kümmet ettevõtluskrunti  ja kolme aasta jooksul 91 töökohta. Pildil tehnopargi esimene vabrik Fennobed.
Sauga tehnopark sai toetust, millega luuakse valmisolek kasutada kümmet ettevõtluskrunti  ja kolme aasta jooksul 91 töökohta. Pildil tehnopargi esimene vabrik Fennobed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tori valla taotlus pälvis ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) heakskiidu ja nii saab vald hakata välja arendama Sauga tehnopargi taristut.

Projekti käigus ehitatakse tehnopargis välja sõidutee, kergliiklustee, tänavavalgustus tööstusala kümnele krundile ja rajatakse ettevõtetele kommunikatsiooniühendused (ühisvee- ja kanalisatsioonivärk, sademeveekanalisatsioon).

Tori vallavalitsuse arendusnõuniku Kaie Toobali sõnade järgi on projekti elluviimine oluline, sest ettevõtted otsivad Pärnumaal ja eriti Pärnu linna vahetus läheduses tegutsemiskohti, millel oleks hea ligipääs ja tegevus ei häiriks samas elanikke.

“Tehnopargi territoorium on üks väheseid ettevõtluse otstarbeks planeeritud maa-alasid, mis asub Via Baltica rahvusvahelise maantee ääres,” tõdes Toobal ja tõi positiivsena esile veel Pärnu kaubasadama, lennuvälja, kavandatava rahvusvahelise rongiühenduse läheduse.

Projektiga luuakse valmisolek kümne uue ettevõtluskrundi kasutamiseks kogupindalaga 8,7 hektarit, mille tulemusena tekib kolme aasta jooksul pärast projekti elluviimist 91 töökohta, pikas perspektiivis aga 200 ametikohta.

Projekti toetatakse Euroopa regionaalarengu fondist. Selle kogumaksumus on 823 507 eurot, millest toetuse saaja omafinantseering on vähemalt 123 526 eurot ja toetus on kuni 699 981 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles