RMK Kopra tare metsaonn põles taas maha

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopra tare metsaonn enne põlengut.
Kopra tare metsaonn enne põlengut. Foto: RMK

Jaanuaris tuleroaks langenud ja sel suvel taastatud Kopra tare metsaonn, mis asub Saarde vallas ja kuulub riigimetsa majandamise keskusele (RMK), põles taas maha.

“Teate metsaonni mahapõlemisest saime eile õhtul. Arvatavasti juhtus see üleeile. Esmaspäeval oli veel alles,” ütles Lõuna-Eesti külastusala juht Riho Männik. Männik arvas, et tõenäoliselt ei olnud tegu süütamisega, kuigi õhtul teadet saades jäi selline mulje, sest majake põles juba teist korda.

Mahapõlenud Kopra tare metsaonni jäänused.
Mahapõlenud Kopra tare metsaonni jäänused. Foto: Lääne Prefektuur

“Täna hommikul oli kohapeal suurem kogus alkoholipudeleid ja konservikarpe. Samuti üks tühi auto tulekustuti. Arvatavasti käisid joobes inimesed tulega hooletult ümber. Tegime politseile selle kohta avalduse,” rääkis Männik.

Kohapealt leitud tühi auto tulekustuti.
Kohapealt leitud tühi auto tulekustuti. Foto: Lääne Prefektuur

Esimest korda hävis tules matkajatele ehitatud metsaonn selle aasta 26. jaanuaril.

Männiku kinnitusel ei hakata onni kolmandat korda taastama. “Ei näe sellel mõtet, kuna ei jõua neid kulutusi nii palju teha,” ütles Männik. Ööbimiskoha esmane taastamine maksis tema sõnutsi ligikaudu 7000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles