Öö metsas veetnud seeneline ei julgenud politseilt abi paluda

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenekorv. Pilt on illustratiivne.
Seenekorv. Pilt on illustratiivne. Foto: Zaitseva

Täna hommikul sai politsei teate Pärnumaal Saari külas Nurme raba lähedal metsa eksinud mehest, kes läks eile lõunal seenele. Enne kui politsei jõudis otsinguid alustada, leidis seenelise täna üles kohalik mees ja aitas ta metsast välja.

„64aastasel metsa eksinud mehel oli kaasas telefon ja veel täna hommikulgi oli ta olnud ühenduses oma tuttavaga. Kuna telefoni aku hakkas tühjaks saama, andis murelik tuttav täna hommikul mehest politseile teada,” kirjeldas juhtunut Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla.

Öö metsas veetnud mehega oli õnneks kõik korras ja ta oli seenele kaasa võtnud sööki-jooki. „Kui küsisime, miks ta endast juba eile õhtul politseile teada ei andnud, rääkis mees, et aeg oli hiline ja ta ei julgenud helistada,” rääkis Raidla.

„Kui metsas olles ikka tundub, et olete eksinud, ei leia ühtegi rada, teeotsa, metsasihti ega tea, kuhu liikuda, jääge paigale ja andke sellest olenemata kellaajast teada numbril 112,” julgustas Raidla.

Samuti soovitas Raidla, et metsa minnes tasuks selga panna midagi erksat, kaasa võtta natuke süüa-juua, laetud akuga ja võimalusel GPS-seadmega telefon. Samuti võiks metsaminekust teada anda mõnele lähedasele või võtta kaasa mõnus kaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles