Väikesed kätepaarid sirutuvad aabitsa järele Pärnumaa 41 koolis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabits.
Aabits. Foto: Urmas Luik

Sel sügisel alustab Pärnumaa 41 koolis tarkuseraja tallamist esialgsetel andmetel 953 tüdrukut-poissi, kelle väikesed kätepaarid sirutuvad aabitsat vastu võtma aktusel ­täna või esmaspäeval, mil aukohal istumisele järgneb täistöönädal.

Läinud õppeaasta alguse arve tänavustega võrrelda on keeruline, sest haldusreformi järel muutus nii Pärnu maakonna kui Pärnu linna piir. Saime juurde Lihula gümnaasiumi ning Kõmsi, Metsküla ja Virtsu kooli. Linnakool on nüüdsest, kuigi osavalla rüpes, seni suurima õpilaste arvuga Paikuse põhikool, kus aabitsasaajad jagunevad kolme paralleelklassi vahel. Seevastu näiteks Virtsu koolis ­alustab a-st b-st vaid üks õpilane.

Täna öeldakse alustajatele ja jätkajatele koolimajades ja kultuurikeskustes aktustel palju häid sõnu. Kajagu need vastu kauem kui päeva ning olgu kõigi kooliteel võimalikult vähe konarusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles