Häädemeestelt leiti purki suletud kassipojad (3)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg. Foto on illustreeriv.
Kassipoeg. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Häädemeeste vallast leiti metsa alla jäetud kassipojad, kes olid suletud purki ja jäetud surema.

Pojaga seenele näinud naine leidis kännu juurest klaaspurgi, milles oli kolm–neli kassipoja laipa. Purgikaas oli kõvasti kinni keeratud ja pisikesed loomad surnud piinarikkalt õhupuudusesse.

“Selline tegu on äärmiselt tülgastav ja julm. Leidja sõnutsi oli näha, et purki olid pandud elusad kassipojad, sest seespool klaasi oli näha pisikeste käppade tekitatud kriipimisjälgi,” kommenteeris Eesti loomakaitse liit oma sotsiaalmeedia leheküljel. 

Häädemeestel Teemeistri hoone lähedalt metsarajalt leitud purk kassipoegadega.
Häädemeestel Teemeistri hoone lähedalt metsarajalt leitud purk kassipoegadega. Foto: Erakogu

Siiani on maal kahjuks kombeks likvideerida enda tegemata töö ehk emaste kasside steriliseerimata jätmise tagajärgi julmal moel. “Pole mingi saladus, et kassipoegi uputatakse kohe pärast sündimist. Ka see on julm ja õudne ega ole aktsepteeritav ühelgi moel, kuid sulgeda elus loomad purki ja tappa nad piinarikkalt pikema aja vältel on vastuvõtmatu,” teatas loomakaitse liit.

Loomakaitse liidu teatel tehakse kõnealuse juhtumi kohta avaldus politseisse ja liit palub abi süüdlaste leidmisel.

Surnud kassipoegade asukoht.
Surnud kassipoegade asukoht. Foto: Erakogu
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles