Värske koolijüts: vaatan vasakule ja paremale!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koodi pere lastel on koolitee küll selgeks õpitud, kuid ema Selina tunneb muret sellepärast, et kaaslastega üle tee minnes unustatakse ise ohutuses veenduda.
Koodi pere lastel on koolitee küll selgeks õpitud, kuid ema Selina tunneb muret sellepärast, et kaaslastega üle tee minnes unustatakse ise ohutuses veenduda. Foto: Mailiis Ollino

Seitsmeaastane Mirle Koodi on koolitee ema-isa ja vanema vennaga juba mitu korda läbi käinud ja põhitõed on selged. “Vaatan vasakule ja paremale ja ootan, kuni auto annab mulle teed,” sõnas piiga enesekindlalt.

Ema Selina Koodi tunneb kõige enam muret sellepärast, et kaaslastega üle tee minnes unustatakse ise ohutuses veenduda. “Kuna vanem poeg juba käib koolis, on koolitee meile tuttav. Loodan ja usun, et ka Mirle koolitee on ohutu ja turvaline,” lausus ema.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo soovitab vanematel kooliteed läbi käies vaadata kõike võsukese silmade kõrguselt, et näha seda, mida tema. Näiteks võib teed ületades lapsele lähenevat sõidukit varjata mõni tänavapost või põõsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles