Pärnu koristusfirma sai sule sappa ja kaebas linnavalitsuse kohtusse

Martin Laine
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse ametniku tehtud foto, tõestamaks mitterahuldavat hinnangut koristusfirma hindamisaktil.
Pärnu linnavalitsuse ametniku tehtud foto, tõestamaks mitterahuldavat hinnangut koristusfirma hindamisaktil. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu lõpetas linna koristamise ja heakorra eest vastutanud Krausberg Eesti OÜ lepingud enne tähtaega. Ettevõte jäi ilma ligemale poole miljoni eurosest teenistusest, pidi koondama töötajaid ja pöördus linnavalitsuse vastu kohtusse.

Krausbergi ülesanne oli hoida korda kesklinna, Ülejõe ja Vana-Pärnu linnaosas. Ettevõte vastutas näiteks prügikoristuse, lumelükkamise ja leheveo eest. Kuid rae hinnangul ei saanud koristusfirma ülesandega hakkama.

Läinud sügisel sai Krausbergi hindamisaktidele korduvalt hinde „mitterahuldav“ ja iga sellise akti tõttu lahutatakse lepingupartneri kuuteenistusest kümme protsenti.

Pärnu Postimees kirjutas juba sügisel, et Krausberg ei nõustunud hävitavate hinnangutega, pidades linnavalitsust liialt nõudlikuks. “Eluliselt ei ole võimalik saavutada absoluutset puhtust igal ajal,” väitis firma esindaja.

Ettevõte polnud rahul sellegagi, et linn vähendas mitterahuldavate hinnete tõttu teenuse eest makstavat kuutasu. Nii jättis koristusfirma toona protestiks linna koostatud hindamisaktid allkirjastamata.

Konflikt puhkes näiteks uusaastahommikul, kui raad ei jäänud rahule koristustöödega pärast aastavahetuse pidustusi, ja varakevadel, kui firma ei alustanud lumesulamise järel koristusega õigel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles