Pärnus kuulutati välja koolirahu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati Pärnus Rüütli platsil välja algava õppeaasta koolirahu, mille eesmärk on innustada õpilasi, õpetajaid, koolijuhte ja lapsevanemaid tegutsema õppijasõbraliku ja turvalise koolikeskkonna nimel.

Pärnu Raeküla kooli teise klassi mineva Kristelle Järvemägi arvates on koolirahu oluline. “See tähendab seda, et koolis saaksid kõik omavahel hästi läbi, keegi ei kakleks ega läheks tülli,” selgitas tüdruk. Kristelle ootab uut kooliaastat väga ja tema lemmikõppeaine on eesti keel, eriti lugemine. 

Emily Tarvas, kes läheb Pärnu Tammsaare kooli neljandasse klassi, kinnitas samuti, et koolirahu on tähtis. “Kõik peaksid käituma ilusti ja omavahel läbi saama,” teatas ta. Temaga nõustus koolikaaslane Maria Maksimova. Mõlema tüdruku lemmiktund on vahetund.

Koolirahu linna tiitlit on Pärnu kandnud 2007. aastalgi. Linnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on teine kord valituks osutuda suvepealinnale suur au. „Suurepärane, et tänavune kooliaasta algab koolirahu väljakuulutamisega just Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus,” märkis linnapea.

Koolirahu lepingu allkirjastasid Pärnu linnapea, haridus- ja teadusminister, MTÜ Lastekaitse Liit, Eesti õpilasesinduste liit ja MTÜ Tore. Koolirahu on Eestis välja kuulutatud 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles