Võõrväest vabanemise päev

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris tähistati täna ajaloolist Vene vägede väljaviimise 24. aastapäeva tänujumalateenistusega, millest võttis osa justiitsminister Urmas Reinsalu.

“Me peame enesekindlamalt tähistama seda päeva, mil Vene okupatsioonivägede sõdurid siit lahkusid, ja me ei tohi lihtsalt keskenduda Eesti ajaloole kui ohvriks olemisele, olime ka võitlejad ja meil oli väga palju inimesi, kes nii, relv käes, või oma ja teo ja sõnaga julgesid võidelda selle eest, et Eesti saaks vabaks. See päev, 31. august on nende võidu püha,” rääkis Urmas Reinsalu.

Kirikliku teenistuse järel kogunesid osalejad vabadussõja võidu ja Eesti taasiseseisvumise auks püstitaud ratsamonumendi juurde. Ausamba jalamile asetas esimesena pärja justiitsminister, seejärel Kaitseliidu ja kaitseväe, Tori valla, Pärnu linna, Naiskodukaitse, piirivalve, sõjameeste Pärnu ühenduse ning Läti Vabariigi Limbaži rajooni esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles