Laen on kiireim lahendus

Tarmo Tamm
, maaeluminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikalt väldanud põuane periood valmistab meelehärmi suuremale osale põllumeestest. Head saaki ei tõota samuti kuivuse all kannatavad kartulipõllud.
Pikalt väldanud põuane periood valmistab meelehärmi suuremale osale põllumeestest. Head saaki ei tõota samuti kuivuse all kannatavad kartulipõllud. Foto: Liis Treimann

Vastus juhtkirjale “Toetust, mitte laenu!” (PP 28.08)

Valitsus eraldas 20 miljonit eurot maaelu edendamise sihtasutusele (MES), mis saab seda käibekapitali kasutada laenude väljastamiseks. Laen on kiireim lahendus raha põllumeheni viia. Erakorralise toetuse raha jõuaks põllumeesteni kõige varem järgmise aasta kevadel.

Põllumajandussektori esindusorganisatsioonidki on käibekapitali laenu pidanud oluliseks ja reaalseks abiks, mida riik saab anda põua käes kannatavate põllumeeste olukorra ­kergendamiseks ja ettevõtete käibe­vahendite puuduse lee­vendamiseks. 27. augustist alustas MES käibekapitalilaenude ­väljamaksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles