SIA Binders likvideerib oma Eesti filiaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee on siiani remondis. Arhiivifoto.
Ehitajate tee on siiani remondis. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu ümbersõidu ehituslepingu üles öelnud Läti ehitusettevõte SIA Binders alustas oma Eesti filiaali likvideerimismenetlust.

Filiaali likvideerija vandeadvokaat Anton Sigal ütles, et alanud on Eesti filiaali likvideerimine seoses sellega, et Eestis Bindersil praegu pooleliolevaid projekte ei ole. "See on puhtalt formaalne ümberkorraldus, kuna filiaal ei ole juriidiline isik ja on vaid emafirma kohalik esindus. Firma ise jääb alles ja jätkab äritegevust."

Binders teatas veebruaris, et otsustas tellija süstemaatilise ebajärjekindluse tõttu lõpetada Eesti maanteeametiga sõlmitud lepingu Pärnu ümbersõiduteede ehitamiseks, mis on toonud ettevõttele vähemalt miljon latti kahju. Firma sõnul olid nad ehitustööde tegemise algetapis sunnitud parandama ja kõrvaldama oma partnerfirma Koger & Partnerid puudujääke.

Maanteeamet sõlmis algselt Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis Koger & Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks Binders.

Eelmisel aastal vaidlustas Binders koos BMGS Eesti filiaaliga Tallinna Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise hanke võitja, ettevõtted jäid vaidluses kaotajaks ning Binders kõrvaldati hankelt.

Tee-ehitusfirma SIA Binders on enam kui 57 miljoni eurose aastakäibega üks Läti suuremaid ehitusfirmasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles