Kodukant valib aasta küla, sädeinimese ja maanoore

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Milline on Pärnumaa aasta küla 2011 ja kes on lõppeval aastal väärt austavat sädeinimese ja tegusa maanoore nimetust, selgub, kui MTÜ Pärnumaa Kodukant on saanud alanud kuu lõpuks sellekohased ettepanekud.

Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimees Eve Sikka (pildil) märkis, et tavaks saanud konkursiga antakse üldsusele taas märku maa- ja külaelu väärtuslikkusest ning avaldatakse tunnustust hakkajatele inimestele.

Konkursi statuudi järgi (vt Pärnumaa Kodukandi kodulehte) omistatakse aasta küla nimetus külale või nende piirkonnale, mida on märkimisväärselt ja terviklikult arendatud. Pärnumaa aasta küla valitakse üheksandat korda, läinud aastal pälvis selle nimetuse Are valla Suigu-Murru külade piirkond, mis ühtlasi esindas kodumaakonda üleriigilisel maapäeval Läänemaal.

Üheksandat korda selgitab konkurss ka Pärnumaa aasta sädeinimese, kes oma kohapealse tegevusega on viinud maa- ja külaelu paremuse poole. Eelmisel aastal pälvis austava nimetuse Surju valla Lähkma-Saunametsa külaseltsi hing ja Surju vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik.

Neljandat sügist valib Pärnumaa Kodukant tegusat maanoort 14–22aastaste hulgast. Kandidaat peab olema olnud hakkaja kodukoha kogukonnapõhistes ettevõtmistes, andes oma tegevusega eeskuju eakaaslastele. Mullu nimetas žürii laureaadiks Koonga vallast pärit Marko Kaljula.

Pärnumaa aasta küla, sädeinimese ja tegusa maanoore kandidaate võivad esitada eraisikud, ühendused, asutused. Esildises on vaja kirjeldada kandidaadi viimase kolme aasta olulisemaid tegevusi, sest tunnustamise ettepanek peab olema põhjendatud ka žürii liikmete silmis.

Ettepanekute esitamise aeg lõpeb 30. novembriga. Laureaatide ja nominentide tunnustamine toimub jõulukuu keskel Pärnumaa kodanikuühiskonna tänupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles