Lapsed asuvad “Sügisulul” võistlustulle

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel algab kaks nädalat vältav Pärnu linna ja maakonna noorte solistide laulukonkurss “Sügisulg”, millele on tänavu registreerunud 180 last vanuses 3-19 eluaastat.

Konkursi korraldaja Helen Erastuse teatel saab üheksandat korda toimuv “Sügisulg” avapaugu nädalavahetusel Pärnu ühisgümnaasiumis toimuvate eelvoorudega.

Reedel astuvad seal võistlustulle 7-12aastased, laupäeval 13-19aastased ja pühapäeval 3-6aastased solistid. 180 osaleva solisti seast 40 on maakonna koolidest, lasteaedadest või laulustuudiotest.

Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: 3-, 4-, 5- ja 6aastased, 7-9-, 10-12-, 13-15- ja 16-19aastased. Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul.

Kolmes vanemas astmes saavad aga igapäevase lauluõppega tegelejad ja eelmistel aastatel auhinnalistele kohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias. Erinevuseks on kahe laulu esitamine ja rangemad nõudmised.

Lõppkontsertidele pääsejad otsustab žürii koosseisus lauljatar Sirje Medell, koorijuht ja käsikellade ansambli juhendaja Elo Kesküla, ansambli Paabel solist Arno Tamm ning Viljandi laulustuudio Viva la Musica juhendaja Hedi-Kai Pai.

“Sügisulu” lõppkontserdid toimuvad kahe nädala pärast, kui reedel, 18. novembril astuvad Pärnu kontserdimaja lavale 10-19aastased ja pühapäeval, 20. novembril esinevad Endla teatri Küünis 3-9aastased finalistid.

MTÜ Pärnu Kontserdibüroo korraldatava laulukonkursi “Sügisulg 2011” eelvoorud on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles