Kaks kalaampsu retsepti: tehke ise Pärnumaa moodi roogi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pärnumaa maitsete aasta avamine golfiklubi restoranis Eagle tänavu mais.
Pärnumaa maitsete aasta avamine golfiklubi restoranis Eagle tänavu mais. Foto: Mailiis Ollino

Maablogi jagab retsepte, et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada oma koduköögiski.

Pärnumaa maitsete aasta kuulutati välja tänavu mais. Järgmine üritus toimub 8. septembril Maria talus: lõikuspidu, kus kuulutatakse välja Pärnumaa toidumeene.

Retseptide autor on kohviku-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek (fotol keskel).

Räimeremulaad 

100 g suitsuräimi

100 g sibulat

50 g küüslauku

100 g marineeritud või hapukurki

50 g mädarõigast

100 g majoneesi

Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada‘l (frititud tortiljal).

Krõbe kiisk

1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks

5 munavalget

1 tl sinepit

soola

suitsupaprikapulbrit

odrajahu

Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või -pital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.

Tagasi üles