Maablogi jagab retsepte, et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada oma koduköögiski.
Kaks kalaampsu retsepti: tehke ise Pärnumaa moodi roogi
Pärnumaa maitsete aasta kuulutati välja tänavu mais. Järgmine üritus toimub 8. septembril Maria talus: lõikuspidu, kus kuulutatakse välja Pärnumaa toidumeene.
Retseptide autor on kohviku-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek (fotol keskel).
Räimeremulaad
100 g suitsuräimi
100 g sibulat
50 g küüslauku
100 g marineeritud või hapukurki
50 g mädarõigast
100 g majoneesi
Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada‘l (frititud tortiljal).
Krõbe kiisk
1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks
5 munavalget
1 tl sinepit
soola
suitsupaprikapulbrit
odrajahu
Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või -pital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.