Rakvere teater uuslavastustega Pärnus

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muumiloo jutustab lastele Üllar Saaremäe.
Muumiloo jutustab lastele Üllar Saaremäe. Foto: Arvet Mägi

Rakvere teater toob täna Pärnu Endlasse oma kaks uuslavastust: päeval näeb Muumitrolli seiklusi lavaloos „Muumitroll ja sabatäht“ ja õhtul noortetükki „Nullpunkt“.

Tove Janssoni Muumidel on kaasas lugu Muumiorgu ähvardavast sabatähest. Seekordki aitab Muumiperel oma lugu jutustada lavastaja Üllar Saaremäe.

2010. aastal ilmunud romaan „Nullpunkt“ põhjustas Eesti noortekirjanduses tormi: noorelt mehelt noortele lugejatele kirjutatud raamat on koolide kohustusliku kirjanduse nimekirjas, ettevalmistusfaasis on romaanil põhinev film ja septembris esietendus Rakvere teatri „Nullpunkti“ lavaversioon.

Nagu Margus Karu romaanis on Jaanika Juhansoni lavastuse keskmes probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannes, kelle elu Tallinna eliitkoolis allamäge läheb.

Et säiliks „Nullpunkti“ aus ja avameelne noortelt noortele suhtluskeel, jätkab Rakvere teater koostööd Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna näitlejatudengitega, kellele „Nullpunkt“ on esimene töökogemus professionaalses teatris.

Lavastuses esineb karmi keelekasutust ja valju muusikat, seepärast ei soovita teater etendust vaadata alla 14aastastel lastel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles