Männipargi lasteaed kolis spordipäevaks kooli

, vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäev Männipargi lasteaias.
Perepäev Männipargi lasteaias. Foto: Sirle Kodasma

Sügisvaheajal, kui koolilapsed puhkasid esimese õppeveerandi pingutustest, vallutas Pärnu Rääma põhikooli spordisaali Männipargi lasteaia pere, kes korraldas seal sportliku perepäeva.

Lasteaial puudub oma saal ja Rääma kool andis lahkelt võimaluse kasutada kooli spordisaali. Lasteaia kahe vanema rühma lapsed koos oma vanematega asusid pidulikus rongkäigus kooli poole teele 27. oktoobri õhtupoolikul. Lasteaiaõpetaja Eve Sarve ergutuste saatel kulges teekond meeleolukat. Lapsed ja nende vanemad olid ootusärevad. Teada oli, et vajalik on sportlik riietus ja vahetusjalanõud. Garderoobis vahetati kähku riided ja juba kõlasidki avamarsi helid. Avadefilee lõppedes tervitas kõiki lasteaia direktor Virve Lepa ning soovis nii suurtele kui väikestele jaksu sportimiseks. Enne kui asuti põhitegevuste juurde, viis õpetaja Eve Sarv läbi lõbusa soojendusvõimlemise. Siis said lapsed käepaelad, mille järgi jaotuti koos vanematega rühmadesse ja asuti tegevuskeskuste poole teele. Õpetajate juhendamisel sai tegutseda neljas keskuses. Lõbusas langevarjukeskuses hüpitati palle langevarjul ja eesmärgiks oli palle võimalikult kaua langevarjul hoida. Elevust tekitas “Haikala” mäng. Appi! Kes küll järgmisena “vee” alla, st langevarju alla rebitakse! Osavus- ja täpsuskeskuses püüti palle korvi visata, nööri pulgale kerida ja nooltega täpsust visata. Koostöökeskuses tuli meeskonnatöö tulemusel talutada magavat ämblikku nii, et ta ei ärkaks. ja matikeskuses sai läbi tunneli roomata, kukerpalle ja teisi harjutusi teha. Issi kukil istudes oli vahva korvpalliviskeid harjutada. Võimalik oli hularõngaid keerutada, sulgpalli mängida, millega samuti just iga päev ei tegele. Teatevõistlustes peredele olid võitjad kõik. Ei häbenetud end kostümeerida ja piltnikule poseerida. Kõike seda tuli teha väga kiiresti. Tekisõidul pandi lapsele kiiver pähe, et õnnetust ei juhtuks, sest kiirused olid päris suured. Kelnerijooks nõudis ettevaatlikkust ja osavust, et toit taldrikult ei kaoks. Kui juhtuski äpardus, tegutseti kiirest edasi. Segiaetud tähtedest said kokku sõnad MÄNNIPÕNNID ja MÄNNIORAVAD. Need on Männipargi lasteaia kahe vanema rühma nimed, mis valiti välja konkursi tulemusena sel sügisel. Nimede valikul osalesid nii lapsed kui lapsevanemad. Kingiks peredele olid lapsed ette valmistanud väikese muusikalise liikumise. Etteaste oli väga südamlik ja nii mõnigi suurtest poetas pisara. Perepäev lõppes ülesrivistamisega. Iga laps sai endale mälestuseks kleepsu ja väikeseks kosutuseks kommi. Kiiresti ja märkamatult oli kadunud aeg. Koduteele asudes oldi küll väsinud, kuid igati rahul. Rahul olid nii lapsed, nende vanemad kui õpetajad. Sellised ettevõtmised vajavad hoolikat läbimõtlemist ja head tahet. Kordaläinud perepäev andis mõtlemisainet: kuidas kasutada edaspidi ära lasteaia soodne ümbrus (Jaansoni rada, Männipark) ja korraldada sportlikke perepäevi väljaspool lasteaeda. Perepäeva edukal teoks saamisel oli tähtis roll lastevanematel. Kõiges lustiga kaasa löömine tegi päevast tõelise perepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles