Pärnus toimub Eesti suurim noortekonverents

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekonverentsil Lahe Koolipäev osaleb üle 1000 õpilase.
Noortekonverentsil Lahe Koolipäev osaleb üle 1000 õpilase. Foto: www.noortekonverents.ee

Konverents "Lahe koolipäev" toob neljapäeval Pärnusse ligi 700 noort.

Kaheksandat aastat toimuv koolinoorte konverents kannab tänavu pealkirja "Kas olen küllalt pöörane?" Oma kogemusi noortega jagavad teiste seas Laura Põldvere, Raul Rebane ja Aleksei Turovski.

Sel aastal pannakse noored mõtlema, mis on üldse pöörane. “Usume, et huvitavalt pöörased on inimesed, kellel on edasi anda mingi mõte, mingi sõnum, mis oma otsekohesuses, alternatiivsuses või ootamatuses sunnib meid elule tavapärasest teisipidi vaatama,” iseloomustas noortekonverentsi programmijuht Märt Treier.

Noortekonverentsi "Lahe koolipäev" eripära seisneb just selle innovaatilises ülesehituses, mis eirab formaalset ja igavat loengustiili. Konverentsil löövad kaasa Pärnu rahvatantsijad, koorilauljad, noored näitlejad ja orkester.

Konverentsil kuulutatakse välja noor “Hea eeskuju 2011”, kes pälvib 1300eurose stipendiumi. Konkursiga tunnustatakse ja tänatakse noort, kes on oma kodukandi või kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis on mõjutanud positiivselt kohalikku elu.

Päev algab kell 10 rongkäiguga Tallinna maanteelt üle Kesklinna silla ning võtab seejärel mööda jõe äärt suuna Pärnu kontserdimaja poole. Rongkäigul saab näha vormelautosid, ehtsaid seppasid, medõdesid ja veel palju muud põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles