Sisejulgeolekuhoone ehitus viibib

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pärnu ühishoone vaade Riia maantee poolt.
Pärnu ühishoone vaade Riia maantee poolt. Foto: M. Aunin, A. Aasmaa, M. Kahu

Kui kevadel oli plaan, et kaua­ oodatud pääste- ja politseimaja ehitus Pärnus Tammsaare puiestee ääres algab tänavu suvel, siis praeguseks pole maja püstitama asutud.

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper sõnas, et projekteerimine on lõpetamisel ja ehitustööd algavad kõigi eelduste kohaselt veel sellel aastal. Küsimusele, mis põhjusel ehituse algus viibib, ta ei vastanud. Küll aga märkis, et prognoosi järgi peaks maja valmima 2020. aasta sügiseks.

Sisejulgeolekumaja rajamist kuna­gisele sõjaväeosa territooriumile hakati arutama üheksa aastat tagasi. 2014. aastal, kui õige pea lubati kopp maasse lüüa, oli soov kasutusse võtta nii ajalooline kasarmukompleks Tammsaare pst 70 kui üle tee paiknev kinnistu Tammsaare pst 61.

Nüüdseks on teada, et kasarmuhooned jäävad praegusest arendusprojektist välja. Üle tee, loodusmaja ja spordihoone kõrvalkrundil asuv maja lammutatakse ja selle asemele ehtiatakse uus, kuhu seavad ennast sisse kõik Pärnu siseturvalisuse asutused. Tammsaare pst 70 kinnistule Kooli tänava äärde tuleb ühekorruseline merepäästehoone politsei- ja piirivalveameti tarbeks.

Kolm aastat tagasi lükati ehitus edasi, sest see ületanuks arenduseks ette nähtud 16,6 miljonit eurot. Nüüdse Pärnu ühishoone tarvis eraldas valitsus 18,3 miljonit eurot. Kui palju töö tegelikult maksab, selgub pärast ehitushanke korraldamist.

Tagasi üles