Vändra vanaemad avasid 1. septembri auks kodukohviku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändra alevi agarad vanaemad tähistasid teadmistepäeva kodukohvikuga, mille valikus oli paarkümmend magusat, veel magusamat ja soolast küpsetist.

Kodukoha raamatukogu terrassil olid aja mahavõtmiseks kaetud lauad ja külastajaid jätkus sülelastest hõbejuukselisteni.

“Igaühel on oma fantaasia, me ei leppinud enne kokku, kes mida küpsetab,” rääkis kohvikumõtte eestvedaja Riina Kuusk. “Aga et me teeme sellist kodukohvikut juba viiendat sügist, siis teame arvestada külastajate maitsete ja soovidega.”

Valik ajas suu vett jooksma: lõhe-kukeseene-, kana-köögivilja-, liha- ja kohupiimapirukad, kihiline vaarika-kakaokook, õunakook mitmel viisil, täidisega muffinid.

Laua taga askeldasid ja külastajate taldrikuid-tasse täitsid Ella Lind ja Aime Viira, kes nagu nende sõpruskondki on pannud Vändras aluse vahvale tavale.

Kodukohvik ootas külastajaid hommikul 11st ja nagu selle “omanikud” kinnitasid, on kella kaheks pärastlõunal kandikud-korvid tühjad olnud. Hinnad jäid pakutul alla euro, aga koogitükid ja pirukad olid suuremad kui mõnes linnakohvikus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles