Paikusel kõrgus kolm aabitsatorni 

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paikuse koolimaja esine parkimisplats oli täna hommikul autodest viimse kohani hõivatud ja nii üksi kui vanematega tulijaid, lillekimp käes ja piduriided seljas, vooris välisuksest pool tundi enne avaaktuse algust.

“Mul läheb esimene laps kooli, selle põnni suur õde.Kindlasti oli enne seda päeva suur ärevus ja laps on väga elevil, ärkas kella kaheksast ja tund aega jäi meil sättimiseks, elame siinsamas alevikus,” rääkis Uku-Andri ema Mari oodates, millal kell tiksub sinnani, et pidulikult tulevad aulasse 77 aabitsasaajat, tema tütar nende hulgas.

Paikuse põhikooli staažikas direktor Aare Külaots pidas aktuse eel aru Pärnu linna Paikuse osavalla vanema Kuno Erkmanniga. Õhevil õpilased, keda selles koolis on esimese klassiga kokku 571, täitsid aula ja jäid ootama, millal viimase klassi õpilased kui kõige vanemad, toovad käekõrval saali selle päeva kangelased, 1.a, 1.b ja 1.c klassi poisid-tüdrukud. Nendega koos võtsid aukohal istet klassijuhatajad Ulvi Mihkeles, Oksana Johannes ja Nele Tohv.

“Tervitame algaval õppeaastal Paikuse põhikooli esimest klassi astujaid, palun teil kõigil püsti tõusta!” kõlas üle aula. Ja siis nad tulidki: poistel seljas kaunid sügavsinised ja tüdrukutel vaarikapunased vestid tikitud kirjaga “Paikuse põhikool”.

Aktus võis alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles