Kergus tõusis päeva staariks kaks last 

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergu lasteaia-algkooli saalis askeldas täna keskpäeval klounipaar, kes võttis avaaktuse juhtimise üle ja jättis traavimise alles siis, kui märkas, et rahvas on saalis. Aga neil, viienda klassi klounideks maskeerunud poistel oli kohustuski: tuua käekõrval saali aukohale Rebeka ja Kardo, kes tänasest on esimese klassi õpilased. Nende vahel võttis istet klassijuhataja Tiina Lelov.

“Eestis läheb esimesse klassi 15 760 last, teie kaks kuulute nende hulka,” pöördus oma uute õpilaste poole Kergu lasteia-algkooli direktor Imbi Uulimaa. “Koolis on huvitav, mõnus ja lõbus, aga teie kõige tähtsam raamat on aabits, lugege seda hoolega.”

Direktor ulatas aplausi saatel aabitsa mõlemale selle päeva staarile ja nende klassijuhatajale.

Väikeses, 17 õpilasega koolis teatakse-tuntakse üksteist, kuid direktor tutvustas siiski õpetajaid ja kooli- ja lasteaiatöötajaid, kellega sama katuse all rõõmsalt koos ollakse ja kellele tere öelda. Igaühele neist jätkus koolijuhil häid sõnu ja lilleõis. Tänulille ulatas direktor koolipere ees ka Põhja-Pärnumaa valla hariduselu juhtidele, mööndes, et Kerku satuvad nad küll harva, aga kui autoga mööda sõidavad, teaksid lapsed neile lehvitada.   

Sõnajärje haaras Põhja-Pärnumaa valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Tarvi Tasane, kes meenutas oma esimest koolipäeva. Ta kinnitas, et kooliaasta esimene päev on eriti oluline esimesse klassi minejatele. Vallaametnik ei tulnud tühja käega: aabita vastuvõtnutele kinkis ta valla nimega helkurvestid ja valla vapiga helkurid, ulatas lilled direktorile ja “pakikese” esimese klassi juhatajale.

Esimese tunni eel kogunes koolipere ühispildile.

Kahe õpilasega alustas esimene klass Pärnumaal veel Kihnu koolis ja Libatse lasteaias-algkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles