Lapsed jalgupidi ostukärus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukärud.
Ostukärud. Foto: Toomas Huik

Porise aja tulles pälvivad üha teravamaid pilke lapsevanemad, kes oma põnni poes jalgupidi ostukärusse tõstavad. Peale selle, et välisjalanõud jätavad kärusse paratamatult mustust, on seismine lapsele ohtlik.

Lapse kärusse tõstnud vanemate argument on, et ega keegi pane kärusse pakendamata toitu. Jah, nii on. Aga kodus pakendeid ju ei pese, ikka kommipakk näppude vahele, lahti ja maius kiiresti suhu.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats tunnistas: jalgupidi ostukärudes lapsed teevad tõesti muret. “Enamasti on kauplustes olemas spetsiaalse lapsetooliga kärud ja eeldame, et lapsevanemad kasutavad just neid,” sõnas ta.

Probleem tekib Batsi sõnutsi eelkõige juhul, kus laps enam kärusse istuma ei mahu ja vanem otsustab ta sinna seisma panna. “Sellises situatsioonis palub teenindaja üldjuhul kliendil lapse kas istuma panna või kärust välja võtta ja reaktsioone sellele on tõesti igasuguseid. Paljudel juhtudel ollakse sekkumise pärast pahased,” rääkis ta. “Sel juhul üritame olukorra viisakalt lahendada ning pöörata kliendi tähelepanu asjaolule, et ega temagi sooviks kasutada ostukäru, mille põhja on eelmine kasutaja ära määrinud.”

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu tõdes, et lapse saab tõsta ostukärus just selleks mõeldud istumiskohale ja muul moel on ostukärus sõitmine lapsele ohtlik ega ole lubatud.

“Enamik lapsevanemaid mõistab seda ja probleeme tuleb ette harva. Vajadusel turvatöötajad sekkuvad ning mõnikord juhivad kaaskliendid lapsevanemate tähelepanu sellise teguviisi ohtlikkusele,” ütles Vilu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles