Eesti sõudjad tegid Alfa eel peaproovi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa lahtistel ergomeetri-sõudmise meistrivõistlustel võidutses naiste klassis ülekaalukalt Kaisa Pajusalu.
Pärnumaa lahtistel ergomeetri-sõudmise meistrivõistlustel võidutses naiste klassis ülekaalukalt Kaisa Pajusalu. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa lahtistel ergomeetri-sõudmise meistrivõistlustel, mida peetakse rahvusvahelise Alfa võistluse peaprooviks, võidutsesid põhiklassides Kaisa Pajusalu ja Alvar Räägel.


Tallinna spordihallis 17. jaanuaril toimuv Alfa ergomeetri-sõudmise võistlus tuleb nagu ikka rahvusvaheline ja tõmbab ligi kuulsusi. Kõrge mainega Alfal kavatsevad kas auhindu noolida, sügisese ettevalmistuse tulemuslikkust kontrollida või vähemalt osaleda peaaegu kõik Eesti tipud.



Pärnumaa meistrivõistlustel oli külalisi kõigist Eesti sõudekeskustest. Pekingi olümpial sõudnud kuuest mehest osales vaid Andrei Jämsä, peaaegu täies koosseisus sikutas masinaid aga mullune U23 maailmameister kaheksapaat.



Üks kaheksapaadimeestest Alvar Räägel võitiski, edestades meeste 1000 meetri finaalis ligi kolme sekundiga Andrei Jämsät, kellele omakorda vaid 0,4 sekundiga vandus alla Artur Maier. Järgmisedki mehed Rauno Talisoo, Jaan Laos ja Andrus Sabiin olid kaheksapaadi seltskonnast.



Meeste vaba- ehk mittesõudjate klassis tegi ilma Timo Subert, saades aja, millega mahtunuks proffide finaalis Jaan Laose ja Andrus Sabiini vahele kuuendaks. Teiseks jäänud Indrek Kiige ja kolmanda koha saanud Silver Kuusiku ajadki olid tippsõudjatega võrreldavad.



Naiste klassis võitis suure ülekaaluga Kaisa Pajusalu, edestades oma kunagist paadikaaslast narvalanna Jevgenia Rõndinat koguni 11,5 ja tartlanna Sille Vaiksaart 11,7 sekundiga.



Kuni 14aastaste esikolmikus olid tüdrukutest Krete Koovit, Anita Jaanson ja Kristel Tohu, poistest Andreas Lünekund, Erik Amor ja Joosep Karlson. B-vanuserühmas võitis tüdrukutest Anett Kivikas Gitta Kivilaane ja Marta Jõumehe ees, poiste esimene oli Georg Astok, kellele järgnesid Karl Koppel ja Geir Suursild. A-klassi neidude esikoht kuulus Eglit Võsule, teine oli Birgit Pertelson ja kolmas Eelika Naarits. Noormeestest võitis Anton Gets Sten-Erik Andersoni ja Joosep Laose ees.



Naisveteranide võit läks Malle Lillestele, meestest olid kolm esimest Emeri Lepp, Ants Einsalu ja Peeter Strikholm.



Eraldi võistlus peeti klubidele ja gümnaasiumidele. Koolidest võitis Audru (Kadi Ranne, Tauri Hunt, Kaijo Killing, Rauno Talisoo), klubidest ülekaalukalt Andrei Jämsä fänniklubi (Merle Hanson, Danek Tšuškin, Priit Kärg, Maarek Koplus).



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles