Mihkli laada seltsing kinkis lastele ilutulestiku

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa loodepoolseimas kultuurikoldes Lõpe klubis astusid laulumänguga “Punamütsike” oma vanemate ja külarahva ette kohaliku lasteaia ja kooli lapsed.


Laulumäng oli esitamisküpseks saanud Lõpe põhikooli huvijuhi Sirje Kaska juhendamisel, nii et selles jagus osi kaheaastasest mudilasest 15aastaste noorukiteni.



“Aastate vältel on laste jõulupidu alati kokku toonud saalitäie rahvast, see on nagu terve küla pidu,” rääkis õpetaja Merike Pikkmets. “Etendust tullakse vaatama lähemalt ja kaugemalt küladest, selgi korral oldi vaimustuses, sest alati on lastel midagi üllatavat ja vahvat ning ülesastumisele eelnenud pikad harjutustunnid ununenud.”



Pikkmets lisas, et kingipakke jagavale jõuluvanale esitasid lapsed klasside kaupa etteasted ja taat ei uskunud lõpuks oma kõrvu, kui kuulis, et Koonga valla Lõpe koolis on vaid 36 õpilast.



Üle riigi tuntud Mihkli laatu korraldav seltsing kinkis jõulupeo lõpus ilutulestiku, mille järel lapsed jõuluvanale järele lehvitasid.



“Väikeses maakoolis on kõik tegemised ühised ja armsad ning just väikest inimest hoiab ja armastab tema kodukandikool südamest,” lausus seitsmendat aastat Lõpel koolitarkust jagav õpetaja Merike Pikkmets.

Tagasi üles