Merekarud jahtisid Kihnu regati auhindu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu regatil võistles kolmes grupis kokku 20 jahti 139 purjetajaga.
Kihnu regatil võistles kolmes grupis kokku 20 jahti 139 purjetajaga. Foto: Piret Salmistu

Pärnu jahtklubi 49. Kihnu regatil kostitas ilmataat purjetajaid esimesel etapil stardist finišini mõõduka vastutuulega, teisel päeval kippus tuulevaikus merekarusid kollitama.

Kahe etapi kokkuvõttes teenis ORC grupis esimese auhinna kapten Ott Kikkase meeskond jahil Sugar, kus rooli hoidis Marjaliisa Umb ja soote sättisid Elise Umb, Alari Akermann, Sven Feofanov, Tõnu Liiv ja Tiit Saulep. Teise kohaga lõpetas regati Kristjan Mugra Tuule.

LYS I grupis võitis esikoha Windwalkeril purjetanud tiim Priit Jürioja (kapten), Raiko Lepik, Silver Nõmm, Hilmar Märtson, Tuule Meri ja Laine Rand. Teise koha saavutas Andres Tamme Linda ja kolmandaks tuli Ülar Jänese Nora Lii. Esimese kuue hulka mahtusid veel Viktor Feofanovi Georg, Loone Viisuti Freya ja Kristjan Rähni Brigitta.

LYS II arvestuses oli parim Mart Sameli meeskond Jüri Sõrmus, Peep Kerge, Imre Velling ja Eero Runge jahil Kherpi, poodiumi madalamad kohad hõivasid Rain Liiberi Lily ja Tarmo Karro Urd. Esikolmikule järgnesid Ergo Paduli Riin, Urmas Varrise Ex Lady ja Enn Rähni Nele.

Järgmisel nädalavahetusel seilavad kodulinna avamerepurjetajad kodulahel Pärnumaa meistrivõistluste viimasel etapil, lühirajasõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles