Katariina II tõi pealinnast meistrikulla Pärnu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina II meeskond pani teisel võistluspäeval oma paremuse maksma.
Katariina II meeskond pani teisel võistluspäeval oma paremuse maksma. Foto: Gerli Tooming

Avamerepurjetamise meistrivõistlustel Tallinnas seilas lühirajal 34 paati ja paremus selgitati neljas arvestuses.

Kõige suuremate purjekate, ORC-klassis võitis viie sõidu kokkuvõttes esikoha kapten Aivar Tuulbergi meeskond jahil Katariina II. Pärnu jahtklubi esindav tiim lõpetas laupäeval avasõidu kümnendana ja sai teisel sõidul kuuenda koha. Pühapäeval noppisid pärnakad kaks sõiduvõitu ja ühe teise koha, millest piisas, et napilt edestada teiseks tulnud Harles Liivi meeskonda jahil MY Car. Kolmanda koha vääriliselt purjetas Mati Sepa Premium. Andres Laulu juhtimisel võistelnud Pärnu purjetajate Sugar 2 pidi seekord leppima üheksanda kohaga.

“Kahel esimesel sõidul katsetasime asümmeetrilist spinnakerit, kuid sellest ei tulnud head nahka,” rääkis kapten Tuulberg. “Panime seejärel laeva vanasse konditsiooni ja tundsime taas, et meie heale Katariina II-le on raske vastaseid leida. Ülehomme läheme Küprosele, kus 10. septembril algavad Euroopa meistrivõistlused.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles