Imelaps edestas olümpiamaratoonarit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile võitis Pärnu 18. Jüri Jaansoni kahe silla jooksu kümnekilomeetrise distantsi keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Naistest oli väledaim Liina Tšernov.

“Tegemist on Eesti kõige konkurentsitihedama jooksuga tippude mõistes,” kinnitas võistluste peakorraldaja Vahur Mäe. “Ühte jooksu tuli kokku nii palju tugevaid tegijaid: Roman Fosti jäeti kodulinnas neljandaks, see näitab kõva taset!”

Neljandat korda triumfeerinud Mukunga tegi vahe sisse kohe alguses, jõudes pärast Kesklinna silla ületamist esimesena sprindifinišisse. Peakorraldaja sõnutsi oli edu juba veenev ja võis arvata, et keenialane läheb oma teed. Aga tugev Läti võhmamees, lõunanaabrite maratoni ja poolmaratoni rekordiomanik Valeris Zolnerovics ei andnud võidumehele midagi lihtsalt ja pani Mukunga viimastel kilomeetritel mitmel korral seljataha vaatama.

“Zolnerovics tuli lõpuks ikka väga ohtlikult lähedale. Mulle tundus, et Mukunga läks täispangale välja. Oleks see distants veidi pikem olnud, siis mine tea, Läti mehel olnuks head võimalused,” seletas peakorraldaja ja lisas, et Mukunga jäi oma rajarekordile vaid poole sekundiga alla.

Keenialane jõudis finišisse 29.45ga, edestades lätlast kümne sekundiga. Pronksi pälvis Allar Lamp (30.26), kes jättis esimesena poodiumilt välja suvepealinlase Fosti (30.35). Kohalikest jooksumeestest näitasid head minekut veel Karl Mäe (kuues), Teet Kokk (kümnes) ja Timmo Jeret (15.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles