Kiviaia puruks sõitnud eluohtlikus joobes roolijoodik peab karistuseks poolteist aastat tööd rügama (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonfoto roolijoodikust.
Illustratsioonfoto roolijoodikust. Foto: Eero Vabamägi

Roolist tabatud üliraskes joobes (alkoholisisaldus veres vähemalt 3,16 milligrammi grammi kohta) 62aastane Valdur, kes kihutas juulis Lääneranna vallas sadama kinnistul üle kadakate ja haljasala otsa puitpostamendile ja kiviaiale, peab kohtuotsuse järgi poolteise aasta jooksul 480 tundi üldkasuliku tööd tegema.

OÜ Tartu A-kliiniku koostatud joobeastmete tabeli järgi loetakse 3,01–5promillist joovet üliraskeks ja see võib lõppeda surmaga.

Purupurjus Valdur, keda joobes juhtimise eest karistati kolm aastat tagasigi, põrutas mootorsõidukiga 17. juuli pärastlõunal Lääneranna vallas sadama territooriumil üle kadakate ja lõhkus kokkupõrke järel puitpostamendi ja osa kiviaiast.

Kohtuekspertiisi instituudi joobeseisundi tuvastamise uuring näitas, et Valduri veres oli etanooli 3,23 ± 0,07 milligrammi grammi kohta ehk alkoholisisaldus ei olnud alla 3,16 milligrammi grammi kohta.

Kohus mõistis korduvalt joobes juhtimisega vahele jäänud Valdurile karistuseks aasta ja nelja kuu pikkuse vanglakaristuse, asendades selle 480 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb sooritada poolteise aasta jooksul.

Samuti peab Valdur üldkasuliku töö tegemise ajal täitma kontrollnõudeid ja osalema käitumiskontrolli ajal sotsiaalprogrammis.

Lisakaristusena otsustas kohus võtta Valdurilt kaheksaks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Valduri joove pole Pärnumaal tabatud roolijoodikute pingereas sugugi esikohal. Politsei andmete kohaselt on tänavu Pärnumaal tabatud joobes juhtidest kõige suurem tuvastatud joove ekspertiisi järgi olnud ligemale neli milligrammi grammi kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles