Hommikul tervitavad bussijaamas kodutud (5)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue bussijaama vara naudivad tihtipeale kõige rohkem ­kodutud.
Uue bussijaama vara naudivad tihtipeale kõige rohkem ­kodutud. Foto: Kristo Niglas

Varastel hommikutundidel leiab Pärnusse saabuv külaline suvepealinna visiitkaardi – bussijaama pingil magava purjus kodutu.

Pärnu bussijaam, politsei, linna­valitsus ja kodutute päevakeskuse esindajad on probleemist teadlikud, kuid võluvitsa selle mure lahendamiseks ei osata leida.

“Meie hoiame kogu aeg silma peal ja reageerime, kui vaja. Paraku on see võimalik sageli alles pärast seda, kui magaja on juba ära maganud,” rääkis kodutumurest Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andres Kärpuk. Kärpuk ütles, et nad on bussijaama juures olevate koduta inimestega tegelnud praeguse terminali rajamisest alates. Välja on kujunenud koostöö Pärnu kodutute päevakeskusega, mille töötajad käivad kodututega vestlemas. “Nad on autoriteet nende inimeste seas ja sedasi suudetakse kodutud siit mõne päeva eemal hoida,” kõneles Kärpuk.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles