Türgi teemanädal õpetab rohkem kui reis

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu väisab teemanädalal üle 30 väliskülalise, sealhulgas Ankara kolledži 4.–5. klasside folkloorirühm.
Pärnu väisab teemanädalal üle 30 väliskülalise, sealhulgas Ankara kolledži 4.–5. klasside folkloorirühm. Foto: Lilli Tölp

Traditsioonilises, kuid eestlasele võõras rahvariides poisid-tüdrukud teatavad pealtvaatajatele, et nad pole kunagi metsas esinenud. Selle peale puhkevad kohalikud naerma, sest meie kultuuriruumis kutsutakse niisugust paika pargiks. Sindi linna roheluses müttavad väikesed jalapaarid on sõitnud tuhandeid kilomeetreid, kaasa on nad pakkinud lõunapärased kompvekid ja vihmakindlad joped ning seadnud kindla eesmärgi: näidata kaugel põhjamaal elavatele eestlastele oma kultuuri.

“Kallid Türgi sõbrad, te olete siia soojalt oodatud,” alustas kõnet linnapea Romek Kosenkranius, kes üle­eile oli koos linnarahva, kaugete küla­liste ja korraldajatega kogunenud ­Pärnu Rüütli platsile, kus anti värviline avapauk tänavusele teemanädalale ­“Türgi nädal Pärnus”.

Üritus julgustab inimesi olema avatud, tutvumaks muude kultuuridega, et üksteist paremini mõista. “Oleme pealtnäha väga erinevad, kuid meil on palju sarnasusi,” kõneles teema­nädala aukülaline, Türgi suursaadik Hayriye Kumaşcıoğlu, tõstes esile rahvaste vastastikuse lugupidamise ja arusaamise, mis osutub võimalikuks just inimeste ja nende kultuuriga tutvudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles