Tehnoloogiakool alustas uue erialaga

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mativesi OÜ juhataja Matthias Eichhorst näitab, milliste seadmetega töötab tootmisautomaatik.
Mativesi OÜ juhataja Matthias Eichhorst näitab, milliste seadmetega töötab tootmisautomaatik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis asus sellest sügisest teadmisi omandama 61 uut õpilast, samuti avas kool automaatiku eriala.

“Ettevõtmise eestvedaja Mativesi OÜ muretses koolile uue eriala õpetamiseks tuhandeid eurosid maksva õppestendi ja osaleb ise õppetöös,” teatas Pärnu Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs, kelle sõnutsi võtab firma osa koolitunde enda kanda.  “Konkreetsel juhul on tegemist edulooga: ettevõtjad tulevad kooli ja ütlevad, mida ja keda nad vajavad,” selgitas Alekõrs, täpsustades, et initsiatiivrühma kuulub veel neli ettevõtet. “Õpilasi alustab üle ootuste palju, oleksime grupi avanud ka kümne õpilasega.”

Automaatiku erialal on põhirõhk praktikal, sest tervelt seitse kuud õppeajast moodustab töökohapõhine praktika. Lõpetaja omandab tehnilise kompetentsuse, mis võimaldab tal töötada oskustöölisena vastavalt spetsialiseerumisele kas tootmis- või hooneautomaatika ettevõttes.

Kõige menukamaks erialaks osutus Saksa tehnoloogiakoolis tänavu kujundajaõpe, kuhu võeti vastu 34 õpilast ja kus oli 1,2 soovijat kohale. Järgnesid automaatiku eriala 16 ja turunduse eriala 11 õppuriga. 

Direktori sõnutsi on üldine kooliastujate hulk samuti tublisti suurenenud, peamiseks põhjuseks peab ta õppemaksu puudumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles