Tervislik sügis ühendas lasteaiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaed ühendas oma õppeprojektiga "Tervislik sügis" viis lasteaeda.
Kellukese lasteaed ühendas oma õppeprojektiga "Tervislik sügis" viis lasteaeda. Foto: Erakogu

„Õpi mängides!” – see on koolieelse kasvatuse deviis, mis aja jooksul saab avarama tähenduse: saa teada, jälgi, tee koostööd, huvitu, loo, suhtle.

Laste õpetamisel lasteaias kasutatakse järjest sagedamini õppeprojekti tegevust. Uus õppeaasta algas Pärnu lasteaias Kelluke just sellise projektiga ja see kandis pealkirja „Tervislik sügis”.

Projekti eesmärk oli organiseerida Pärnu lasteaedade erivajadustega laste rühmade koostööd, toetada laste loovust ja eri kultuuride suhtlemist. Projektikonkursist võtsid osa üks vene õppekeelega rühm lasteaiast Kelluke ja seitse eesti õppekeelega rühma Mai, Pillerpalli, Raeküla ja Tammsaare lasteaiast.

Konkursi tingimuseks oli kollaaži valmistamine teemal „Tervislik sügis”. Teema ei olnud juhuslikult valitud: sügis on külluslik aeg, üks ilusaimatest aastaaegadest, kuid see on just aeg, kui võib ja peab oma tervisele suuremat tähelepanu pöörama. Sügisel toimub Kellukeses tervisenädal, kus lastele räägitakse, kuidas elada tervislikult: millised vitamiinid on meie organismile hädavajalikud, kuidas sport tugevdab organismi. Kõik need teadmised olid vajalikud lastele kollaaži tegemiseks.

Lapsed igast rühmast koostasid kollektiivseid töid, mis olid välja pandud Kellukese lasteaia muinasjututoas näitusel.

Järgmise etapina hinnati laste töid. Kõik konkursil osalenud külastasid näitust ja iga laps andis oma hääle tööle, mis meeldis talle kõige rohkem. Häälte kokkulugemisel selgusid tulemused: esikoha pälvis Mai lasteaia 5. rühm, teise koha Mai lasteaia 3.  rühm ja kolmanda Tammsaare lasteaia Siilikese rühm.
 
Projekti lõpetuseks külastasid Kellukese lasteaia Rodnitšoki rühma õpetajad ja lapsed teisi konkursil osa võtnud lasteaedasid, kus andsid mälestuseks diplomi ja kingitused. Külalistele oli organiseeritud suurepärane vastuvõtt: lapsed laulsid, tantsisid, mängisid, said maitsvaid maiustusi ja väikeste peremeeste valmistatud kingitusi.
 
„Tervislik sügis” tõi nii lastele kui õpetajatele häid muljeid ja positiivseid emotsioone. Aga kuidas muidu? Tervislik sügis – see on ka energia, positiivsete emotsioonide, headuse ja hea enesetunde aeg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles