Andres Tölp: Tahan linna tuua veel rohkem kultuuri

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriklubil on üürilepingu lõpuni jäänud aasta. Klubi eestvedaja Andres Tölp vaatab sihikindlalt tulevikku ja kavatseb oma plaanidega jätkata.
Kultuuriklubil on üürilepingu lõpuni jäänud aasta. Klubi eestvedaja Andres Tölp vaatab sihikindlalt tulevikku ja kavatseb oma plaanidega jätkata. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linna esikulturnik Andres Tölp lammutas oma kodu kolm aastat tagasi pilbasteks. Ise ütleb mees, et elas kui ehitusobjektil: vannitoas oli ainult pott, köögis kraanikauss. Teatud perioodil pidi Tölp vett duši alt pudelitesse koguma ja täitma kõhtu sõbra restoranis. Nüüdseks on mees omal käel selgeks õppinud plaatimise ja lihvimise, toonud koju pliidi ja saanud üle pika aja praekartuleid valmistada.

Samal ajal kui Tölp lammutas pesuruumi ja köögi, pani ta nurgakivi teisele kodule: kultuuriklubile Tempel, kuhu pühendas nii oma aja, energia kui raha. Umbes kolm aastat tööd ja magamata öid peegeldub linna kultuuripildis, sest praegu on Tempel kohalikele noortele tähtsam kui kunagi varem. Lõppeval suvel võttis kultuuriklubi juht esimest korda puhkuse: mõtles minevikule ja tulevikule, oma eesmärkidele ja vigadele ning lihvis nii koduseinad kui klubi strateegia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles