1500 noort koguneb osaluskohvikusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Üle-eestiline projekt "Osaluskohvik. 1500 pead ja 15 000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel!" toob 1. detsembril 15 maakonda 1500 noort ja otsustajat rääkima noori puudutavatel teemadel, Pärnumaa osaluskohvik on Raeküla Vanakooli keskuses.
 

Iga maakonna kohvikusse on oodatud vähemalt 75 noort ja 25 otsustajat: valla- ja linnavanemad,  noorsootöötajad, riigikogu liikmed, firma- ja koolijuhid, tutvustas Eesti noorteühenduste liidu avalike suhete spetsialist Karl Hallik.

Üle Eesti räägitakse vabatahtlikkusest, noorte osalusest kohalikul tasandil, mitteformaalsest haridusest, valimisea langetamisest, noorte tööhõivest ja tervisest, peale selle on iga maakonna kohvikus arutlusel konkreetselt selle maakonna noori puudutavad teemad.

"Selle nimel, et noored naaseks tulevikus oma kodukohta, tuleb praegu õigeid noortemeelseid otsuseid teha,” rääkis osaluskohvikute projektijuht Liina Rüütel. “Noored tahavad oma tuleviku osas kaasa rääkida – kutsume kõiki, nii noori kui otsustajaid, ühise laua taha. Arutamiseks on laual palju teemasid, mille noored ise on välja valinud."

Projekti veab Eesti noorteühenduste liit koos noorte osaluskogudega.

Eesti noorteühenduste liit on katusorganisatsioon, mis ühendab Eestis tegutsevat 60 noorteühendust. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles