Maakoolid jäävad jänni karmide tervisenõuetega

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikest Pärnjõe kooli külastab kohalik arst üsna harva, ometi nõuavad seadused nõuetele vastavaid meditsiiniruume.
Väikest Pärnjõe kooli külastab kohalik arst üsna harva, ometi nõuavad seadused nõuetele vastavaid meditsiiniruume. Foto: Urmas Luik

Terviseamet kontrollis Põhja-Pärnumaal Pärnjõe kooli ja Vändra gümnaasiumi meditsiiniõe ruumi ja leidis, et kabinetid ei vasta seaduses nõutule. Koolid peavad mõnda nõuet ebapraktiliseks, kui mitte võimatuks täita.

Pärnjõe kooli puudustena toob terviseamet välja näiteks asjaolu, et arstiabi osutamiseks vajalikud töövahendid võtab kooliõde kaasa, sest kohapeal need puuduvad, samuti asub esmaabikapp arstikabeineti asemel õpetajate toas.

Pärnjõe kooli direktori Valdur Ojala sõnutsi külastab kooli Vändra perearstikeskusest meditsiiniõde, kellel tõesti omal lihtsamad töövahendid kaasas (süstlad, mõõdulint, kaal, pastakas, arvuti), vähegi keerulisemad protseduurid tehakse vajadusel juba perearsti juures.

“Kui väga täpseks minna, peaks kooliõele olema sisustatud eraldi ruum, reaalselt ei ole see paljudel väikestel koolidel võimalik,” tõdes Ojala, täpsustades, et tervishoiutöötaja käib neil vaid paar korda kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles