Flo Kasearu tegi tutvust kodulinna ikooniga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula muuseum toimetab Pärnus Jannseni tänaval.
Koidula muuseum toimetab Pärnus Jannseni tänaval. Foto: Urmas Luik

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kunstiprogrammi suurprojekt “Kunstnikud kogudes” jõuab sel nädalal viimaks Pärnumaale: Koidula muuseumis avatakse Flo Kasearu näitus “Vana-vana-vana-vana-paberinirk”. Pärnus kasvanud kunstnik arvutas välja, et Lydia Koidula võinuks vanuse poolest olla talle vanavanavanavanaema ehk ellema.

Seda mõttemängu täiendab omakorda Friedrich Reinhold Kreutzwaldi Koidulale pandud hüüdnimi Paberinirk.

Eesti riigi juubeliaastaks ellu kutsutud suurprojekt “Kunstnikud kogudes” viib kümme kunstnikku kokku kümne (väike)muuseumiga kogu Eestis. Selle käigus viibisid kunstnikud kuni kaks nädalat valitud muuseumis residentuuris, tutvudes selle ajaloo, kogude ja argipäevaga. Tulemiks kümme väga omanäolist näitust.

Kasearule hakkas Koidula muuseumis tegutsedes ja sealseid toimetusi jälgides huvi pakkuma Koidula isik, mis tänapäeval tundub peaaegu oma legendi varju jäävat. Koidulaulikust on saanud müütiline tegelane, kelle õlgadel on veel 100 aastat hiljemgi meie rahvuslikus uhkuses ja enesemääramises oluline roll.

Näitus avatakse reedel kell 16. Laupäeval kell 16 toimub Koidula muuseumis avalik vestlus kunstnikuga ja registreeritud huvilistel avaneb samal päeval võimalus külastada Kasearu teistki Pärnu linnas avatud näitust “Varjupaiga festival”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles