Politseikool küünitab Linnuriigis elamumaa järele (5)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikul arutelul tuli välja, et müra­uuringud ­pole politseikooli naabrite umbusku ­kuidagi ­kahandanud. Pildil võtab sõna õppeasutuse ­direktor Kalvi Almosen.
Avalikul arutelul tuli välja, et müra­uuringud ­pole politseikooli naabrite umbusku ­kuidagi ­kahandanud. Pildil võtab sõna õppeasutuse ­direktor Kalvi Almosen. Foto: Urmas Luik

Riigikaitsemaana kirjas tühermaa Paikuse politseikooli külje all on muutunud kohalike elanike ja riigiasutuse vaheliseks tüliõunaks, kusjuures vast valda hallama hakanud Pärnu linn on asunud uusarenduse eestkõnelejaks.

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppe­keskuses on valminud kava laiendada autodroomi umbes kolm korda. Looduses tähendab see ligemale nelja hektari suuruse maa-ala puudest puhastamist, selle all lokkava võsa juurimist ja maa osalist asfaltimist. ­Sinna tahetakse rajada politseikooli kursantidele autodroom, kus õpitakse alarmsõidukitega kihutama. Ent kohalikud elanikud on vastu.

Läinud nädalal Paikuse vanas vallamajas projekti tutvustamisel asus eestkõneleja ossa Pärnu linnavalitsuse planeerimisameti juhataja Kaido Koppel. See oli üllatav, sest enamasti seisavad omavalitsused kiivalt võimaliku elamumaa muuks otstarbeks loovutamise vastu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles