1. september sügavalt kooliusku riigis

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigusajaloolasele, professor Peeter Järvelaidile algas akadeemiline aasta kodust kaugel Kasahstanis Taldõkorgani ülikooli prorektori ametis.
Õigusajaloolasele, professor Peeter Järvelaidile algas akadeemiline aasta kodust kaugel Kasahstanis Taldõkorgani ülikooli prorektori ametis. Foto: Peeter Järvelaid

Aastaks Kasahstani Taldõkorgani üli­kooli suundunud professor Peeter Järvelaid kirjutab, et selles riigis tähistatakse lapse kooli­saatmist kogu suguvõsaga.

Kasahstanis tuleb tööd planeerides olla esialgu väga tähelepanelik, sest tundmata hästi kasahhide pühasid, on kerge kavandada üritused ajale, mil tegelikult neid ei saa korraldada. Tuleb välja, et Kasahstani riiklike tähtpäevade kalender, millele lisanduvad usupühad, kattub üsna hästi inimeste vajadustega. Kuna Kasahstanis tõstetakse puhkepäevi üpris vabalt ringi, saavad inimesed siin palju puhata, kuigi muidu paistab, nagu peaksid paljud kasahhid ikkagi peaaegu iga päev tööd tegema. Kooliaja saabumist on kõige parem jälgida koolimajade ehitusel tehtava töö kiirusega.

Taldõkorganis oli mitu koolimaja augustis veel tellingutes ja üks kool sai just valmis linna kõige uuemas-uhkemas seitsmendas mikrorajoonis, kus see asub kõrvuti laste loomemaja ja muusikakooliga. Kooliaja saabumist on näha kauplustes ja eriti turul, kus vastavalt hooajale tuleb rohkelt müügile koolikaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles