Hannes Soomer näitas Pärnus maailmaklassi

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrivõistluste kogemusega Hannes Soomer pani oma paremuse Pärnu võidusõidul maksma.
Maailmameistrivõistluste kogemusega Hannes Soomer pani oma paremuse Pärnu võidusõidul maksma. Foto: Rauno Kais

Läinud nädalavahetusel jahtisid seitsme masinaklassi motosportlased Pärnu külje all auto24 ringil hooaja viimasel võistlusel Eesti, Läti ja Leedu meistrivõistluste punkte.

Kõige kiiremate tsiklite Superbike klassis pani oma paremuse maksma maailmameistrivõistluste karussellil tiirlev Hannes Soomer, kes oli kiireim kvalifikatsioonis ja võitis mõlemad võistlussõidud. Sel hooajal MMil Supersport-klassis võistlev 20aastane Soomer krooniti esimest korda Eesti meistriks. Eesti esinumbri järel tuiskasid finišisse Martin Pärtelpoeg ja põhjanaaber Ville Valtanen.

„Olen tosin aastat võidu sõitnud, aga alles nüüd saan esimest korda öelda, et olen Eesti meister,“ rääkis Soomer. „Viimastel hooaegadel tuli panna põhipanus välisvõistlustele ja vähesed kodused sõidud läksid rohkem trenni ette. Sel aastal sujus kõik plaanipäraselt ja olen uhke, et suutsin riigi meistrikulla võita. Tiitel ei tulnud lihtsalt, Martin ja Ville pakkusid kõigis sõitudes tugevat konkurentsi.“

Soomeri järgmine start MM-sarjas tuleb 14.–16. septembril Portugalis Portimaos Algarve ringrajal. Kaheksa etapi järel on kiire eestlane MMi edetabelis 17. positsioonil.

Superstock 600 klassis oli Pärnu võidusõidul kiireim soomlane Niko Kömi, võitjale järgnesid kaasmaalased Jani Vaahtera ja Jani Sulin. Klassis B1200 tuli esimeseks Andry Blank, teise koha sai Jaanus Saarma ja kolmas oli Kristjan Karu. B600 masinate arvestuses võitis etapi Mihkel Osula, madalamad poodiumiastmed kuulusid Janne Nurmile Soomest ja Justinas Kontrauskasele Leedust. Noorte motomeeste 100NSF-klassis mahtusid pjedestaalile Hugo Brent Freimann, Sven Martin Merivälja ja Fred Erik Merivälja.

Külgvankrite võidukihutamisel teenisid esimese auhinna Eero Pärm ja Mairon Meius, Eesti ekipaažile järgnesid soomlased Markku Artiola - Arto Poyhonen ja Timo Kallio - Jere Nuppola. Rahvaliiga sõidus oli esimene lätlane Aivis Zarins, teise koha sai Silver Kalden ja kolmandaks tuli Jarmo Kivi. C-klassis mahtusid esikolmikusse Läti võidusõitjad Ignas Udra, Igor Kolektor ja Roberts Lapins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles