Viisitamm peab prokuratuuri käitumist naljakaks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm pärast novembri lõpus toimunud ülekuulamist Pärnu Postimehe toimetuses.
Mart Viisitamm pärast novembri lõpus toimunud ülekuulamist Pärnu Postimehe toimetuses. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Mart Viisitamm nimetas arusaamatuks ja naljakaks Lääne ringkonnaprokuratuuri käitumist, kus ühel suvalisel kuupäeval teatatakse, et uurimisorganid jätkavad menetlust.


“Kui kriminaalmenetlust on alustatud, siis on loogiline, et seda jätkatakse süüdistuse esitamiseni või loobutakse sellest. Minu sooviks on, et prokuratuur võimalikult kiiresti süüdistuse kokku paneks, siis saaks kohtus vaidlema hakata,” rääkis Viisitamm.



Täna hommikul teatas Lääne ringkonnaprokuratuur, et ta jätkab menetlust kriminaalasjas, mille raames on linnapea Mart Viisitammele ja abilinnapea Simmo Saarele kahtlustus esitatud.



“Kriminaalasjas praeguseks kogutud materjalide pinnalt puudub alus kriminaalmenetluse lõpetamiseks,” teatas juhtivprokurör Jüri Pikma pressinõuniku vahendusel. “Järgnevalt viib kaitsepolitseiamet läbi täiendavaid menetlustoiminguid ning seejärel esitatakse süüasja materjalid advokaatidele tutvumiseks. Peale advokaatide taotluste läbivaatamist saab prokuratuur otsustada süüdistuse esitamise.”



Viisitamme sõnul on talle ja Saarele kahtlustus esitatud, kuid ütlusi pole nad veel andnud. “Siin on otsustamise koht, kas anda ütlusi või mitte,” selgitas ta. “Kaalun advokaatidega selle vajalikkust. Võime ka edasisest loobuda, sest süüdistuse tõendamine on süüdistuse esitaja kohus.”



Pikma ütles, et tänane menetlusotsus tähendab hinnangut, kas prokuratuuril on piisavalt tõendeid. “Praegu on kriminaalmenetlus jõudnud staadiumisse, kus prokuratuur ei näe enam võimalust asja lõpetamiseks,” lausus ta.



Juhtivprokurör rääkis, et Viisitamm võib ju pärast politseis käimist Pärnu Postimehe toimetusse minna, kuid prokuratuur asju läbi lehe ei menetle. Ta keeldus vastamast küsimustele, miks prokuratuur kaalus kriminaalasja lõpetamist, miks uuritakse lisaks tänavahoolduse riigihankele paljusid teisi Viisitamme ja Saare tegusid, millal jõuab prokuratuur süüdistuse esitamiseni jne, nimetades neid menetlemisega seotuks.



Uurimisorganid kahtlustavad Viisitamme ja Saart linnatänavate hoolduse riigihanketingimuste kallutamise katses ja ametitegevuses teatavaks saanud ärisaladuse edastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles