Pärnu koolid hakkavad jagama ägedat laborikomplekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Globisens Labdisci algkoolile, põhikoolile ja gümnaasiumile valminud lahenduses on ühte kompaktsesse seadmesse on lõimitud kuni 14 juhtmevaba sensorit.
Globisens Labdisci algkoolile, põhikoolile ja gümnaasiumile valminud lahenduses on ühte kompaktsesse seadmesse on lõimitud kuni 14 juhtmevaba sensorit. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu Vanalinna põhikoolis avati eile Eestis esimene Globisens Labdisci laboriklass, mis annab täiesti uudse võimaluse loodus- ja reaalainete õppimiseks ja õpetamiseks. Laboriklassi hakkavad jagama neli suvepealinna kooli.

Globisens Labdisci algkoolile, põhikoolile ja gümnaasiumile valminud lahenduses on ühte kompaktsesse seadmesse lõimitud kuni 14 juhtmevaba sensorit.

Kui tavapärane 30 õpilasega reaal- või loodusaine tunni andmine võib eeldada 90 eri seadme ettevalmistamist ja kalibreerimist, pannes niigi tiheda graafikuga õpetajatele suure koormuse, siis laboriklassi kombineeritud seadmed koondavad eri sensorid ühte seadmesse ja nende kalibreerimine käib automaatselt. See hoiab märkimisväärselt kokku õpetaja aega.

Õpilased saavad keeruka ettevalmistuseta teha põnevaid teaduskatseid ja eksperimente. Aku vastupidavus muudab selle praktiliseks vahendiks klassiruumis või väljaspool seda ning pakub lahendust pikaajalisteks katseteks nagu taime kasv, ilmastiku muutused ja keskkonnareostus. Kogutud andmeid saab edastada juhtmevabalt analüüsimiseks arvutisse või tahvelarvutisse. GPSiga joonistatakse sensorite andmeid Google Mapsi kaardile.

Laboriklass soetati projekti “Noored teadlased”, Euroopa sotsiaalfondi meetme Klass+ “Kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine” rahaga ja selle maksumus on ligemale 200 000 eurot.

Seadmeid hakkavad ühiskasutuse põhimõttel kasutama Vanalinna põhikool, Kuninga tänava põhikool, ühisgümnaasium ja Sütevaka humanitaargümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles