PÖFF vallutab taas Pärnu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate Ööde filmifestivali Pärnu koordinaator Krista Visas loodab, et teist korda Pärnus toimuv filmiüritus leiab kindla koha suvepealinna kultuurikalendris.
Pimedate Ööde filmifestivali Pärnu koordinaator Krista Visas loodab, et teist korda Pärnus toimuv filmiüritus leiab kindla koha suvepealinna kultuurikalendris. Foto: Urmas Luik

Järgmisel nädalal Tallinnas algav 15. Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) jõuab jõulukuul Pärnusse ja toob siinsete vaatajate ette viis linateost.

Peale Pärnu näidatakse peafestivali lõppemise järel filme Jõhvis, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Paides, Valgas ja Viljandis.

Festivali Pärnu koordinaator Krista Visas leidis eelmist ja ühtlasi esimest Pärnu PÖFFi meenutades, et küllap ei jõudnud toona kõik siinsed kinohuvilised teadvustada, et üritus on Tallinnast välja laienenud ja valik festivalifilme Pärnusse jõudnud.

“Kuulsin mitmelt poolt kohaliku festivali järel küsimust, miks ei võiks PÖFF Pärnus toimuda. Inimesed ei teadnud, et Pärnu keskraamatukogus jooksis kuus PÖFFi filmi, kuigi reklaam festivali kohta oli plakatitel üle linna laiali, sellest kirjutati lehes, info oli raamatukogu, Pärnu linnavalitsuse ja PÖFFi enese kodulehel,” meenutas Visas.

Kokkuvõttes leidis ta, et debüüdi kohta kogusid Pärnus jooksnud filmid parasjagu publikut. Kuut filmi käis vaatamas umbkaudu 150 inimest. Balti filmi- ja meediakooli tudengifilmide seanss Pärnu gümnasistidele ja üliõpilastele läks aga täissaalile.

“Loomulik, et asjade sissetöötamine võtab aega. Keskraamatukogul on nüüdseks välja kujunenud kindel kinopublik, umbes 30 inimest, kes käivad meil filmikolmapäevadel. Seega usun, et Pärnus jätkub neid, kes tahavad näha natuke teistsuguseid ekraniseeringuid,” arvas Visas.

Tänavusel PÖFFil on fookuses Islandi kino – väikese riigi suur ja muljet avaldav filmikunst. Islandi filmiga avatakse festival Pärnuski, 1. detsembril näeb siin Islandi režissööri Hafsteinn Gunnar Sigurossoni sel aastal valminud teravmeelset ja mängulist draamakomöödiat “Tee nagu teisedki”.

Reedest pühapäevani pakutakse vaadata Suurbritannia, USA, Rootsi ja Hollandi režissööride loomingut.

Visas tõstis neist esile rootslanna Lena Koppeli komöödiat “Kui tähtis on osata siduda kingapaelu”, mis kõneleb vaimsete erivajadustega inimeste hooldekodust Paradiis. Film põhineb reaalselt tegutseva loomingulise kollektiivi Glada Hudik Theatre lool. Filmi tegelased on ka tegelikult Glada Hudik Theatre’i liikmed.

Samuti peaksid toreda filmielamuse pakkuma laupäevased filmid “Mustkunstnikud” ja “Kirsike”, kuhu eelkõige on oodatud nooremad kinohuvilised.

Pimedate Ööde filmifestivali Pärnu sõsarürituse jätkumise taga on Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond, mis toetab kohalikku PÖFFi 1920 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles