Pärnu punklegendid tähistavad aastapäeva

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Suvepealinna tuntumaid punkareid Aadu S. kutsub laupäeva, 12. novembri õhtul sõbrad kokku, et tähistada korraliku kontserdiga 22 aasta möödumist oma estraadikarjääri algusest.

Esinduslik kontsert leiab aset praegu Lonkava Konna kõrtsi nime kandvates ruumides, kus Aadu S. oma muusikukarjääri alustas.

“22 aastat tagasi asus samas kohas klubi, mis kuulus ametiühingule või mingile teisele asutusele, täpselt ei mäleta, kellele,” rääkis Aadu S. “Enamiku ajast oli ruum tühi, aga tänu sama maja teisel korrusel elavale Herbert Murdile said punkbändid seal proove teha.”

Nii kogunesid ühel sügisõhtul koos Aadu S-iga klubisse noored ja vihased punkrokkarid Toix ning Ruidla Tarmu ja üheskoos pandi püsti kollektiiv A.V.K. ehk AnarhistideVabariiK.

“Umbes kuu tegime proovi ja 12. novembri paiku 1989 andsime oma esimese kontserdi,” meenutas Aadu S. “Selle esimese verstaposti püstitamise meenutuseks tuleb samas kohas suurepärane õhtupoolik täis muusikat mitme bändi esituses ja kõlab ka luule.”

Nii astuvad pungiõhtul üles kollektiivid 3 Põrsakest ja Metssiga, aadu sitapea V Kolonn, Ainus Seadus, HuuliGäänz, Pööloy Gläänz ja Square. Õhtut juhib ja vahepalade eest hoolitseb luuletaja Contra.

Õhtu tippsündmusena kannab HuuliGäänz ette A.V.K. (pildil) palasid, mida pole pärast 1989. aastat esitatud.

Aadu S. tõstis esile, et peale eespool nimetatu tähistab ansambel Pööloy Gläänz sel sügisel oma 22. aastapäeva ja Contragi on juba niisama palju aastaid luuletanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles