Pärnu rokkarid lähevad Euroopat vallutama

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskuste parklates oma plaati pakkunud noori muusikuid kohtab alates jaanuari keskpaigast teiste Euroopa riikide linnades ja sügisest ehk ka USAs.
Kaubanduskeskuste parklates oma plaati pakkunud noori muusikuid kohtab alates jaanuari keskpaigast teiste Euroopa riikide linnades ja sügisest ehk ka USAs. Foto: Erakogu

Viimasel ajal kaubanduskeskuste parklates oma plaadi pakkumisega silma paistnud rokkbändi DefRage liikmed kavatsevad peagi kodumaa tolmu jalgelt pühkida ja minna tuurile, mille käigus tahavad anda 150 kontserti.

“Parklates oleme käinud, et koguda raha oma unistuse teostamiseks: minna Euroopa ja USA tuurile,” seletas bändi eestvedaja Kari Kärner. “Oleme palunud inimestelt tuuri jaoks toetust ja vastu oleme kinkinud oma plaadi.”

Kuulatakse autos

Eelmisel nädalal avaldas Kanal 2 uudistemagasin “Reporter” loo, milles süüdistati lugejakirjade põhjal Pärnu muusikuid parklates purjuspäi inimeste tüütamises.

DefRage’i pressiesindaja Arvi Tamme sõnade kohaselt on bändiliikmetel kahju, kui kellelegi on plaati pakkudes asjatult tüli tekitatud.

“Loomulikult on juhtunud, et inimene on pärast pikka tööpäeva väsinud ja meile nähvanud, aga üritame olla positiivsed,” seletas Tamm. “Eks selliseid asju juhtub kõigil, kes suhtlevad palju inimestega.”

Tamm möönis, et noormehed on olnud plaate pakkudes võib-olla tõesti vahel veidi joobes, kui eelnevalt on tähistatud koos kellegi sünnipäeva või bändi õnnestumisi.

Kärner märkis, et kõigele vaatamata õnnestus bändiliikmetel viimase 1,5 aasta jooksul kinkida annetuse eest ära ligi tuhat muusikaketast. “Tagasiside plaadi soetanutelt on olnud positiivne,” lisas Kärner. “Paljud on kiitnud, et plaati on eriti hea autos kuulata.”

Jaanuari alguses sätib DefRage end Euroopa ja USA tuurile “Jackal World Tour 2012”, mille käigus plaanitakse tutvustada oma värsket albumit “Jackal” vähemalt 150 kontserdil.

Algust tehakse Riias ja Liepajas, edasi sõidetakse Leetu ja märtsiks on meestel plaanis läbi sõita suur osa Ida-Euroopast. Pärast seda tahetakse teha kontserte Lääne-Euroopas ja kui siis rahakott võimaldab, soovib DefRage põrutada septembris suure lombi taha USAsse.

“Värskele albumile tuleb 15-17 lugu ja 4 muusikavideot,” rääkis Kärner. “Praegu käib meil stuudios tihe töö ja enne uut aastat on tarvis veel kaks muusikavideot filmida.”

Tulevad värske kõlaga

Muusik lisas, et ligi pool albumi “Jackal” lugudest on uued, pool aga täiesti uue sound’i saanud vanemad lood.

“Stiil on meil sama mis varem, kuid sound on võimsam,” seletas Kärner. “Bänd on kindlasti edasi arenenud, sisse on tulnud metalcore. Üritame omavahel siduda eri stiile, et teistest eristuda. Meiega liitus uuesti solist Argo Ollep.”

Euroopas kavatseb DefRage reisida tuuribussiga. Meeskonda kuulub kümmekond inimest ja kaasa võetakse tehnika. “Naisi meil bussis ei ole, sest oleme ju ikkagi rokkarid!” lisas bändi pressiesindaja Tamm.

Kärneri teatel sõlmis DefRage kohalike kontserdikorraldajatega lepingud, mille järgi küsib bänd esinemise eest piletirahast väiksemat protsenti, selle eest aitavad kohalikud aga Eesti muusikutel suhelda kohaliku meediaga. Kindel olevat näiteks DefRage’i ülesastumine Bulgaaria televisioonis.

Enne aga, kui Pärnu muusikud Euroopa kontserdisaalidesse ja telejaamadesse tegusid tegema tõttavad, saab Youtube’i keskonnas imetleda nende uusimat videot “Hotel Breakers”.

 

DEFRAGE

Argo Ollep (vokaal)

Andre Kaldas (vokaal)

Kari Kärner (kitarr)

Daniel Leppsoo (soolokitarr)

Kaspar Peterson (bass)

Andres Arens (trummid)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles