Enn Tasalain ootab Jõulumäele külmakraade

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aja pärast peaks Enn Tasalain olema Jõulumäel taas valges elemendis.
Kuu aja pärast peaks Enn Tasalain olema Jõulumäel taas valges elemendis. Foto: Ants Liigus

Jõulumäe tervisespordikeskuses tehakse praegu kaht pealtnäha erinevat tööd korraga – lõpetatakse suve ja valmistutakse talveks. Seda õues, toas küpsevad uue arengukava raames järjekordsed suured ideed.

Tervisespordikeskuse algataja, hing ja juhataja Enn Tasalain möönab, et Jõulumäel mõeldakse endiselt suurelt, aga nelja järgmise aasta plaanist lubab teavitada alles kuu lõpus, kui arengukava kinnitatud.

Niipalju ta siiski vihjab, et kui soov teoks saab, avarduvad Jõulumäe sportimisvõimalused oluliselt.

Kuidas suve lõpetamine ja talveks valmistumine edeneb?

Korjame pallimänguväljakute võrgud ja muu kraami kokku, samas korrastame suusaradu ja kelgumäge.

Töö käib külma ootaval jääkeeglirajal. Kuna Jeti hall kinkis meile 4000 USDd maksva ehtsate kivide komplekti, tulevad curling’u-mängud nüüd hoopis teise kvaliteediga. Rajatraktorid ja viis lumekahurit on hooldatud ja töö ootel.

Kas suvega jäite rahule?

Korralikult. Rahvast käis suvel palju, vaata et rohkemgi kui talvel. Ja tänavune oktoober oli käibelt üle aegade kõvim.

Kõige enam on meil treeninglaagreid, läbi käis üle 20 spordiala – kümnevõistlejad, pikamaajooksjad, sõudjad, ratturid ja teised. Meil võisteldi Balti duatlonikarikale, mitmel alal Eesti meistri medalitele, rahvarohke oli Elioni maastikurattasõit. Aga Jõulumäel on treeninud-harjutanud ka tantsijad.

Firmade suured kokkutulekud on minevik, aga see-eest leiavad Jõulumäed ja meil pakutavat vaba aja tegevust järjest rohkem üles turistid, eriti just Venemaalt.

Millal loodate läbi kuuma suve saepuru all seisnud lumemäe suusarajaks vormida?

Oli vihma ja kuuma, aga lumemägi on paratamatule kaole vaatamata kõigi aegade suurim. Õpime kogu aeg, järgmiseks suveks peame senise poolemeetrise saepurukihi vist veel paksema tegema.

Lahti teeme mäe ja hakkame lund rajale vedama, kui usume, et külmakraadid jäävad püsima. Peame tegema nii paksu raja, et see kindlasti kestaks märtsi lõpus peetavate Eesti meistrivõistlusteni.

Ülesuvelumest saame teha umbes 1,8 kilomeetrit pika ringi, pool sellest on valgustatud. Mullu saime rahva sõitma lubada 1. detsembril, kahel varasemal aastal 10. detsembril, eks umbes samaks ajaks tasub suusad määrida tänavugi.

Hea uudis suusasõpradele on see, et 1. detsembrist 1. aprillini toimib Pärnu-Jõulumäe-Pärnu bussiliin. Buss sõidab laupäeviti ja pühapäeviti, väljudes Pärnust kell 11 ja Jõulumäelt kell 14.30. Vahepeal on kümme peatust, kõik soovijad peaksid suusatama ja pärast koju saama.

Missugused võistlused sel talvel Jõulumäele planeeriti?

Jaanuari esimesel nädalavahetusel on meil Eesti noorte suusameistrivõistlused ja Swedbanki karikavõistluste etapp, märtsi lõpus aga Eesti täiskasvanute meistrivõistlused – nagu varemgi teatesprint, tavateade, naiste 30 ja meeste 50 km.

Skandinaavia karikavõistluste etappi meile kahjuks ei antud, see korraldatakse Jaak Mae kodukohas Albus Valgehobusemäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles