Olla valmis õppima midagi uut

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene gümnaasiumi õpetajad Jelena Valter, Luule Kustassoo ja Roza Fell.
Vene gümnaasiumi õpetajad Jelena Valter, Luule Kustassoo ja Roza Fell. Foto: Erakogu

Pärnu Vene gümnaasiumi eesti keele õpetajad käisid Tartu Annelinna gümnaasiumis metoodilisel päeval saamas kogemusi, mis sageli võivad osutuda sillaks ja viia hoopis uutele radadele.

Samal ajal võib tekkida värske pilk, millega vaadata juba tuttavaid tunnis kasutatavaid võtteid. Alati on võimalus omandada ka päris uusi meetodeid ja nippe, vähemtähtis pole kontaktide loomine kolleegidega teistest linnadest. Just selliste mõtetega külastati eelmisel õppeaastal Tallinna humanitaargümnaasiumi ja samal kursil otsustati jätkata käesoleval õppeaastal.

Eelneva kokkuleppe kohaselt Annelinna gümnaasiumi põhikooli vanema astme õppealajuhataja Jelena Bitovaga avanes Pärnu õpetajatel võimalus vaadelda eesti keele kui teise keele tunde 5. ja 8. klassis. Tänapäevase keeleõppemetoodikaga pikitud tempokad tunnid pälvisid pärnakatelt vaid kiidusõnu.

Järgnenud kohvilauas tutvustas õppealajuhataja Jelena Bitova kooli ajalugu, eesti keele õpetamist ja eestikeelse aineõppe arengulugu. On ju Annelinna gümnaasium tuntud kui eestikeelse aineõppe lipulaev meie vabariigi vene õppekeelega koolide seas.

Piirkondlik koordinaator, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Diana Joassoone jagas teavet Lõuna-Eesti seire- ja nõustamiskeskuse funktsioonidest ning õpetajatele pakutavatest võimalustest. Nõustajad on kutsutud ja seatud koostöös õpetajatega kaaluma nende igapäevatöö mitmekesistamise ja enesearendamise võimalusi, võimalikke koolitusi, õppematerjale. Kuna õpilane vajab seoses üleminekuga eestikeelsele aineõppele teises keeles toimetulekuks ja õppimisrõõmu hoidmiseks nii keele, aine kui ka õpioskuste osas rohkem tuge, peab õpetaja suutma seda kõike pakkuda.

Pärnu Vene gümnaasiumi eesti keele õpetajate sisukat metoodikapäeva toetas linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles