Lapsevanemad koguvad lasteaedade kohatasu tõusu vastu allkirju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohamaksu tõstmine Pärnu lasteaedades tekitab lapsevanemates pahameelt.Foto on illustreeriv.
Kohamaksu tõstmine Pärnu lasteaedades tekitab lapsevanemates pahameelt.Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus alustasid lapsevanemad allkirjade kogumist lasteaedade kohatasu tõusu vastu. Linn põhjendab tõusu uute lasteaiakohtade loomise ja ülalpidamiskuludega, mis on üle 400 000 euro.

Küsimus on Pärnu linnavolikogu homse istungi päevakorras. Kui eelnõu vastu võetakse, tõuseb kohatasu ujulaga lasteaedades 41.70 ja ujulata lasteaedades 33.36 euroni kuus. Hinnatõus on 8.34 eurot. Peale selle peavad lapsevanemad maksma toiduraha, mis eri lasteaedades on 28-35 eurot kuus, vahendasid ERRi teleuudised.

Lapsevanemaid häirib, et nad hinnatõusust meediast teada said.

Eile oli koos volikogu haridus- ja kultuurikomisjon, mille esimees Jüri Lebedev lapsevanemate pöördumise komisjoni liikmetele ette luges. Abilinnapea Jane Mets ütles, et mingit hinnatõusu poleks tarvis, kui linnal oleks piisavalt raha. Aga uusi lasteaiakohti on vaja.

Jane Mets ütles, et teatud mõttes on hinnatõus õiglane - nende lapsevanemate suhtes, kes linna lasteaeda kohta pole saanud ja peavad lapsele kas hoidja palkama või lapse lastehoidu panema.

Abilinnapea sõnul maksab koht lapsehoius näiteks 180 eurot kuus, linna lasteaias on vanema maksimaalne osalustasu ligi 42 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles